Deca sveta (ilustracije i likovni radovi)

Deca sveta (DEČIJA NEDELJA)

Tokom prve nedelje oktobra kao što svi vaspitači znaju obeležava se Dečija nedelja, ali svaki godine imamo isti problem kako izbeći ponavljanja i uraditi nešto sasvim drugačije.

U ovom postu pronaći ćete predloge likovnih radova koji su više predviđeni za najstariji predškolski uzrast jer je u pitanju rad sa tekstilom a samim tim i sa makazama koje se ne preporučuju za mlađe uzraste. Takođe na početku samog posta pronaći ćete prigodne aplikacije koje možete koristiti u usmerenim aktivnostima uz propratne priče o zemljama iz kojih deca potiču (o kulturama, običajima, i uopštenim karakteristikama). Posle usmerene aktivnosti možete napraviti kviz (podeliti decu u više grupa) i postavljati im pitanja vezana za ovu temu, na taj način bolje će usvojiti nepoznate reči i biće motivisani za dalji rad.

Dečak iz Afrike (pustinja Kalahari ili Sahara)
Dečak iz Meksika
Eskim sa Severnog pola
Deca iz Perua
Dečak sa Bliskog istoka
Dečak Aboridžin sa Novog Zelanda
Dečak iz Afrike
Devojčica iz Afrike
Dečak Indijanac
Devojčica iz Rusije
Dečak iz Sjedinjenih Američkih država
Devojčica iz Kine
Dečak sa Bliskog Istoka
Devojčica iz Brazila

Dečiji radovi na temu “Deca sveta“ po ugledu na aplikacije (gore navedne u članku). Deca su koristila drvene bojice i voštani pastel. Drugačiji tip radova podrazumeva i korišćenje materijala tj. tekstila i vunice.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *